Tapahtumat

Back to All Events

Kauneimmat barokkijoululaulut LIVESTREAM

  • Korson kirkko Merikotkantie 4 01450 Vantaa (map)

Jussi Salonen, tenori

Ensemble Nylandia:

Sini Vahervuo, traverso/nokkahuilu,

Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu,

Jarmo Julkunen, luuttu/ukulele,

Matias Häkkinen, cembalo/urut

Miltä Heinillä härkien kaukalon on kuulostanut 1600-luvun Ranskassa? Entä miltä Martti Lutherin säveltämä Enkeli taivaan lausui näin kuulostaa nykyajan hittisoittimelle ukulelelle ja barokin aikaan Euroopassa suositulle nokkahuilulle sovitettuna?

Kauneimmat barokkijoululaulut -konsertissa kuullaan rakkaita barokin ajan joululauluja kerrankin barokkityyliin soitettuina.

Moni meille suomalaisille rakkaista joululauluista on peräisin jo barokin aikakaudelta. Esimerkiksi Heinillä härkien kaukalon on 1600-luvun Ranskasta, ja Enkeli taivaan itseltään Martti Lutherilta. Nokkahuilutaiteilija Sini Vahervuo, cembalotaiteilija ja orkesterinjohtaja Matias Häkkinen sekä kitara- ja ukuleletaiteilija Jarmo Julkunen ovat kiertäneet yhtyeensä kanssa vuosien ajan joulukonserteissa ympäri Suomea. Heidän suositut konserttinsa ovat keränneet vuosi vuodelta salit täyteen. Aviador Kustannus julkaisee triolta nuottikirjan, joka sisältää kauneimpia barokkijoululauluja nokkahuilu-ukulele-duolle sovitettuna sekä laulujen taustat ja sanat sekä suomeksi että alkuperäiskielellä.

HUOM. Tilaisuuteen ei oteta ollenkaan live-yleisöä, konsertti striimataan.